• Decrease font size
 • Default font size
 • Increase font size

Samen gericht op resultaat

 

Binnen InterConAl geloven wij er sterk in dat goed samenwerken de mooiste resultaten oplevert.

Projectmangement

 

Projectmangement is een vak. Met de juiste ervaring bouwen aan nieuwe ontwikkelingen.

Verandering

 

In hoeverre speelt uw onderneming in op de veranderende omgeving?

Anders

 

Ik wil anders, maar hoe pak ik dat aan ?

Focus

 

Focus op dagelijkse taken of tijd maken voor visie en strategie…

Wie zijn InterConAl

Samenwerken gaat om en over mensen. Vandaar dat de adviseurs van InterConAl zich hier aan u voorstellen. In dit deel van de site vindt u informatie over hun achtergrond en ervaringen in verschillende advieswerkzaamheden. Wilt u persoonlijk kennismaken met één van de adviseurs, neemt u dan gerust contact met ons op.

Drs. Ing. Martijn Altena

Martijn studeerde bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode met als specialisatie financieel management. Voor Nyenrode heeft hij de opleiding HTS informatietechnologie afgerond aan de Haagse Hogeschool.

Martijn begon zijn loopbaan in de rol van analist bij een venturecapitalfonds, waarbij de focus lag op groeiende ICT-bedrijven. Martijn heeft hierdoor veel ervaring opgedaan met de bedrijfskundige aspecten van het runnen van een (ICT)bedrijf. In 2001 richtte hij het consultancy- en interimmanagement bureau InterConAl op. Zijn werkzaamheden richten zich vooral op projecten waarbij het snijvlak tussen organisatie en ICT belangrijk is. Inmiddels is Martijn bij uiteenlopende organisaties in de profit en non-profit sector actief geweest. Toon aangevende projecten zijn geweest de bouw van een centraal treinbesturingcentrum (NS), de doorontwikkeling van een besloten omgeving op internet (KPN), het implementeren van effectenrapportage & verwerkingstool in een dealingroom (IMC) en het in de markt zetten van een nieuwe APK-afmelddienst voor autobedrijven (VWE).

 

Martijn deed internationale ervaring op in Sydney Australië.

Binnen InterConAl richt Martijn zijn zich op de adviesgebieden:

 • Bedrijfskundig advies
 • Projectmanagement
 • ICT-services


Drs. Pauline L. Altena RC

Pauline Altena is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht als sociaal en institutioneel econoom. Zij specialiseerde zich in organisatie & management van waaruit zij speciale interesse opbouwde voor de onderwerpen strategisch management, besturing & organisatie, financial & managementcontrol en daarmee samenhangende vraagstukken. In 2011 heeft zij de opleiding Executive Master of Finance and Control (de RC-opleiding) aan Nivra-Nyenrode School of Accountancy & Controlling afgerond.

Van 2003 tot 2009 was zij werkzaam bij Holland Consulting Group. In haar werkzaamheden bij Holland Consulting Group heeft zij de nodige ervaring opgedaan in de overheid, non-profit sector en bij (grote) private ondernemingen. Zij is adviseur geweest op verschillende niveaus in de organisatie zoals bij Raden van Bestuur, managementteams en ondernemingsraden. Pauline heeft zich gespecialiseerd in strategisch management, turnaround management en projectmanagement waarbij innovatie en (gedrags)verandering een rol spelen.

Sinds 2009 is zij partner bij InterConAl. Zij voert momenteel diverse projecten en advieswerkzaamheden uit voor (internationale) bedrijven.


In haar advieswerkzaamheden was zij onder andere betrokken bij:

 • het begeleiden en managen van reorganisaties
 • adviseren en begeleiden bij recovery projecten
 • opzetten van integrale besturingsvraagstukken van diverse (non-profit) organisaties
 • uitvoering van diverse workflow-analyses en begeleiden bij procesverbeteringen
 • modelbouw, doorrekenen en adviseren bij investeringsbeslissingen
 • verschillende strategische trajecten van bedrijven en ministeries
 • het geven van verschillende trainingen op het gebied van leiderschap, strategie en projectmanagement.

 

In het boek ‘De Essentie van Leiderschap’ heeft zij het hoofdstuk ‘Selecteren als risicoanalyse’ geschreven. Ook heeft zij enkele artikelen gepubliceerd op Managementsite.nl.

 

Laatste nieuws

De adviseurs van InterConAl werken aan een nieuw project voor startende ondernemers! Veel ondernemers starten op dit moment, maar worstelen met de vraag waar te beginnen. InterConAl komt binnenkort met het starterspakket.

<

Adviseurs


Starten?

Wij bieden het starterspakket voor nieuwe ondernemers.


Case callcenter

Recentelijk werd InterConAl gevraagd de inrichting van een callcenter vorm te geven. Klantvriendelijkheid, efficiënte informatievoorziening en goede bereikbaarheid stonden hierbij centraal.

Case herstructureren autobedrijf

Op verzoek van de aandeelhouders heeft InterConAl een onderzoek gedaan naar het bestaansrecht van een autobedrijf. Een uitgebreide analyse werd gemaakt.

Case businessplan

Een startend ondernemer is recent begeleid bij het opstellen van een businessplan en verkrijgen van financiering.

ICT Advies

InterConAl heeft de afgelopen periode een organisatie in de financiële dienstverlening geadviseerd over de implementatie van een nieuw klantensysteem.

Voertuigbranche

Regelmatig ontwikkelt InterConAl nieuwe concepten voor de voertuigbranche. Het online kanaal wordt in deze sector steeds belangrijker.

Zorgsector

Voor onze opdrachtgevers ontwikkelen wij modellen om ICT in de gezondheidszorg efficiënter in te zetten.